Hvad er æteriske olier

Æteriske olier

13900703869_b196f557ac_o

Æteriske olier er blandt de ældste og mest kraftfulde terapeutiske agenter, der kendes. De er blevet vævet ind i vores historie til brug i healing og salvelse i den forhistoriske verden.

Æteriske olier er plantens hjerteblod, der cirkulerer gennem cellevægge og bringer næring ind i cellerne og fjerner affald. De agerer på samme måde i mennesker, hvor de bærer ilt ind i cellerne og fjerner affald. Æteriske olier er en af naturens bedste kropsrensende midler. De renser vores cellulære receptorer for farmaceutiske medikamenter, petrokemikalier og andre forstyrrelser for cellulær kommunikation, tungmetaller og andre giftstoffer, som skylles ud gennem leveren, tyktarmen, nyrerne, svedkitlerne og lungerne. Samtidig øger de vores evne til at optage vitaminer og andre næringsstoffer.

Æteriske olier er ikke simple substanser, og de fortjener bestemt den respekt, at man sætter sig godt ind i deres virkninger og sammensætninger. De er mosaikker af hundrede – eller ligefrem tusinder af forskellige naturlige kemikalier. Enhver æterisk olie kan indeholde alt fra 80­400 forskellige kemiske bestanddele, som alle bidrager til de terapeutiske evner. Æteriske olier er blevet brugt medicinsk til at dræbe bakterier, svampe og virusser. De giver udsøgte dufte, der kan balancere humør, højne mod, fordrive negative følelser og skabe en romantisk atmosfære. Med de moderne industrielle biokemikaliers fremgang over de seneste to århundreder er naturlige terapeutiske agenter, herunder æteriske olier, blevet overset. Det er kun over de sidste 30 år, at de æteriske olier har oplevet en opblusning i popularitet, da deres bredspektrede antibakterielle og terapeutiske funktioner er blevet genfundet af mange professionelle i sundhedssektoren. Æteriske olier er nogle af de mest koncentrerede naturlige ekstrakter, der kendes, som har bemærkelsesværdige antivirale, antiinflammatoriske, antibakterielle, hormonelle, og psykologiske virkninger. Æteriske olier kan bevæge sig gennem væv og blod, trænge gennem cellemembraner og forøge elektriske frekvenser. Når vi ser på æteriske olier, bliver det klart, at den mægtige livskraft, der er i de disse olier, giver dem en uovertruffen evne til at kommunikere og interagere med cellerne i den menneskelige krop.

Det er blevet klart, at vi endnu ikke har fundet permanente løsninger på frygtede sygdomme, men æteriske olier viser sig at være en vigtig brik i kampen mod mutationer af bakterier, virusser og svampearter. De er god støtte til kroppens systemet og derfor er flere og flere forskere begyndt på seriøse kliniske studier om brugen af æteriske olier til at bekæmpe dødelige sygdomme.